Ik ben Danique van der Bijl (1995), geboren en getogen in Amersfoort. Ik studeerde filosofie in Leiden, werkte als communicatieadviseur in Den Haag, gevolgd door anderhalf jaar rondreizen als nomade. Ook was ik freelance tekstschrijver en organisator, en uiteindelijk werd ik beheerder van de Domkerk in Utrecht.

Nu heeft een nieuw pad zich aangediend, en werk ik in de onderzoeksgroep LeVo/NP aan de UU/HU. Waarin ik mijn passie kwijt kan over vraagstukken als:

- Wat is het doel van onderwijs?

- Wat is het belang van menswording en zingeving in onderwijs?

- Wanneer ben je een goede professional?

Aftrap

Ik startte met bestuurskunde, maar vond meer diepgang bij filosofie. Dus studeerde ik Wijsbegeerte in Leiden, waarbij ik ook in het bestuur van de studievereniging zat. In 2019 rondde ik de master Philosophical Perspectives on Politics and the Economy af.  Daarna ging ik aan de slag als freelance tekstschrijver, organiseerde evenementen, werkte in de horeca en musea, gaf op een blauwe maandag les aan pubers en werd ten slotte communicatieadviseur.

Nieuw pad

Met die baan stopte ik na niet al te lange tijd. Ik ontdekte onder andere dat ik verschillende soorten werk wil doen. Freelance én vast. En zowel praktisch als inhoudelijk, creatief en uitvoerend. 

Deel van deze ontdekkingstocht op het gebied van werk was op reis gaan. Dat ik vervolgens anderhalf jaar als semi-huisloze zou gaan leven had ik niet van tevoren bedacht, maar ja, dat hoort er soms bij als je een sprong in het diepe neemt.

Het nu

Na het huishoppen, wat me enorm beviel, ben ik weer gaan 'settelen' om een rustpunt te vinden voor het schrijven van mijn boek. Ik ging in Utrecht wonen en werkte  parttime als beheerder in de Domkerk. Fantastische baan, maar ondertussen is ook dat avontuur weer afgelopen.

Nu geef ik ruimte aan mijn inhoudelijke passies in de onderzoeksgroep LeVo/NP! En ondertussen schrijf ik een non-fictie boek over liefde en persoonlijke ontwikkeling, waar ik nu al een aantal jaar met veel plezier aan werk. 

 

Samen iets doen, maken, creëren, verzinnen? Laat het vooral weten.