Ik ben Danique van der Bijl (1995), geboren en getogen in Amersfoort. Afgestudeerd filosofoloog uit Leiden, eens werkend als communicatieadviseur in Den Haag en vervolgens anderhalf jaar op pad als nomade. Ondertussen ben ik terug in de bruisende sferen van Nederland. Sinds augustus 2022 werk ik als beheerder in de Domkerk van Utrecht.

Aftrap

Ik startte met bestuurskunde, maar vond meer diepgang bij filosofie. Dus studeerde ik met veel plezier Wijsbegeerte in Leiden, waarbij ik ook in het bestuur van de studievereniging zat. In 2019 rondde ik de master Philosophical Perspectives on Politics and the Economy af.  

Daarna ging ik aan de slag als freelance tekstschrijver, organiseerde evenementen, werkte in de horeca en musea, gaf op een blauwe maandag les aan pubers en kreeg ten slotte een vaste baan als communicatieadviseur.

Nieuw pad

Met die baan stopte ik na niet al te lange tijd. Ik ontdekte dat ik het nodig heb om verschillende soorten werk te doen, en niet fulltime achter een computer te zitten. Graag ben ik zowel praktisch bezig als inhoudelijk, creatief en uitvoerend. 

Deel van deze ontdekkingstocht op het gebied van werk was op reis gaan. Dat ik vervolgens als semi-huisloze zou gaan leven had ik niet van tevoren bedacht, maar ja, dat hoort er soms bij als je een sprong in het diepe neemt.

Het nu

Ik heb anderhalf jaar als huishopper geleefd, iets wat me verrassend genoeg goed beviel. Toch werd het tijd om weer even te 'settelen', om een rustpunt te vinden. Dus woon ik nu in Utrecht, waar ik parttime werk als beheerder in de Domkerk. De rest van mijn tijd gebruik ik voor onder andere het schrijven van een boek en freelance werk, zoals tekstschrijven en het maken van verdiepende videoclips voor filosofiedocenten in het voortgezet onderwijs, in opdracht van de VFVO.

 

Samen iets doen, maken, creëren, verzinnen? Laat het vooral weten.