Ik ben Danique van der Bijl (1995), geboren en getogen in Amersfoort. Afgestudeerd filosofoloog uit Leiden, eens werkend als communicatieadviseur in Den Haag, gevolgd door anderhalf jaar rondreizen als nomade. Tegelijkertijd werkte ik als freelancer, en ten slotte koos ik voor vast werk als beheerder en evenementencoördinator van de Domkerk te Utrecht. Dat is nu ten einde, en ik vervolg mijn pad. 

Aftrap

Ik startte met bestuurskunde, maar vond meer diepgang bij filosofie. Dus studeerde ik Wijsbegeerte in Leiden, waarbij ik ook in het bestuur van de studievereniging zat. In 2019 rondde ik de master Philosophical Perspectives on Politics and the Economy af.  

Daarna ging ik aan de slag als freelance tekstschrijver, organiseerde evenementen, werkte in de horeca en musea, gaf op een blauwe maandag les aan pubers en kreeg ten slotte een vaste baan als communicatieadviseur.

Nieuw pad

Met die baan stopte ik na niet al te lange tijd. Ik ontdekte onder andere dat ik verschillende soorten werk wil doen. Freelance én vast. En zowel praktisch als inhoudelijk, creatief en uitvoerend. 

Deel van deze ontdekkingstocht op het gebied van werk was op reis gaan. Dat ik vervolgens anderhalf jaar als semi-huisloze zou gaan leven had ik niet van tevoren bedacht, maar ja, dat hoort er soms bij als je een sprong in het diepe neemt.

Het nu

Na het huishoppen, wat me enorm beviel, ben ik weer even gaan 'settelen' om een rustpunt te vinden voor het schrijven van mijn boek. Ik ging in Utrecht wonen en werkte  parttime als beheerder in de Domkerk. Fantastische baan, maar ondertussen is ook dat avontuur weer afgelopen en ga ik oriënteren op ander werk. 

 

Samen iets doen, maken, creëren, verzinnen? Laat het vooral weten.