Organisator

 

Ik houd ervan om evenementen of festivals inhoudelijk te bedenken, voor te bereiden en op het moment suprême in goede banen te leiden.  Van augustus '22 - februari '24 deed ik dat met veel plezier als beheerder en evenementencoördinator in de Domkerk, Utrecht. 


“Danique is gedreven en heeft een hands-on-mentaliteit. Haar productie-skills, inhoudelijke passie en schrijfvaardigheid zet ze als vanzelfsprekend in.”

- Marc van Dijk, curator Tourist Land 2019

“Danique is initiatiefrijk, zeer betrokken en heel prettig om mee te werken; een echte teamspeler. Haar organisatorische skills zijn voortreffelijk."

- Leon Heuts, hoofdredacteur Filosofie Magazine tijdens Thinking Planet 2018


Tourist Land

Ik was co-producer van de tiendaagse kunstexpositie Tourist Land (2019). Het interactieve evenement bevond zich in een groot pand van kunstcentrum Vrij Paleis, in hartje Amsterdam. Vijftien kunstenaars maakten hiervoor kunst in het thema 'toerisme'. Zo werd je bij binnenkomst aan de tand gevoeld over jouw identiteit als toerist, was er een VR-reis door de huizen van intrigerende Amsterdammers en kon je luisteren naar de geluiden van de stad.  Ook waren er performances en verdiepende discussieavonden met filosofen en toerismedeskundigen. 

Naast mijn werk als producent schreef ik de website, organiseerde de crowdfunding, presenteerde daarvoor het introductiefilmpje en maakte omschrijvingen van de kunstwerken. Tijdens de expositie was ik samen met mijn medeorganisatoren aanwezig om de boel in goede banen te leiden. Tourist Land werd genoemd in dit artikel in Het Parool. 

 

Thinking Planet

In 2018 was ik medeorganisator van het internationale filosofiefestival Thinking Planet in TivoliVredenburg, Utrecht. Er waren lezingen en gesprekken over uiteenlopende tradities, zoals oosterse wijsheid, Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. Er waren 40 dichters, filosofen, musici en kunstenaars, die spraken in 9 zalen. De ruim 800 bezoekers konden ook meedoen aan workshops. 

Ik hield mij onder andere bezig met programmering, communicatie en productie. Zo nodigde ik sprekers uit, puzzelde het ingewikkelde blokkenschema in elkaar, werkte samen met Tivoli om de zalen in te richten en schreef de teksten voor het programmaboekje. Op de dag zelf was ik floormanager en aanspreekpunt voor zowel gasten, vrijwilligers als medewerkers van Tivoli.